UA / RU
Підтримати ZN.ua

МЗС України порадив утриматися від поїздок до Індії та Єгипту

Українцям радять не їхати до Індії та Єгипту через погіршення ситуації з безпекою.

Міністерство закордонних справ рекомендує громадянам України утриматися від поїздок до Індії та Єгипту через погіршення ситуації з безпекою в країнах, повідомляє прес-служби МЗС.

"У зв'язку з прийняттям парламентом Арабської Республіки Єгипет 04.07.2017 року рішення про продовження строком на три місяці надзвичайного стану в країні, Міністерство закордонних справ України наполегливо рекомендує громадянам України переглянути свої плани щодо відвідування Єгипту протягом дії в державі надзвичайного стану, і, по можливості, утриматися без крайньої необхідності від поїздок в цю держауа, в т. ч. з туристичною метою", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, винуватцями нестабільної ситуації в Єгипті є бойовики ІДІЛ. Вони все частіше влаштовують теракти проти мирних жителів.

"Враховуючи загострення ситуації безпеки в штаті Західна Бенгалія Республіки Індія, в тому числі в районі Дарджилінг, Міністерство закордонних справ України рекомендує громадянам України утриматися на даному етапі від поїздок з туристичною метою в зазначений регіон країни до стабілізації ситуації", - повідомили в МЗС.

У випадках крайньої необхідності виїзду в зазначені країни або перебування на їх території громадянам рекомендують інформувати посольство України про місце можливого перебування та можливості оперативного зв'язку з посольством.

Надзвичайний стан в Єгипті ввели після терактів в церквах християн-коптів в містах Олександрія і Танта. Тоді загинули 43 людини, більше 100 отримали поранення.