UA / RU
Підтримати ZN.ua

МЗС України засудило масовану іранську ракетну атаку Ізраїля

Міністерство закликало всі сторони не допустити переростання конфлікту в повномасштабну війну.

Напередодні Іран запустив по території Ізраїлю понад 180 балістичних ракет. Міністерство закордонних справ України заявило, що рішуче засуджує масовану іранську атаку та дії режиму Ірану, які дестабілізують Близький Схід та Європу.

"Вчергове закликаємо усі сторони близькосхідного протистояння не допустити переростання конфлікту у широкомасштабну війну, наслідки якої матимуть катастрофічний характер не лише для людей у регіоні, але й для всього світу", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Ізраїль повинен "суттєво відповісти" на ракетну атаку Ірану — Болтон

У міністерстві нагадали, що Іран постачає військам РФ озброєння для війни проти України.

"Підтримуємо оперативні дії союзників та партнерів Ізраїлю, які вжили превентивних заходів для мінімізації негативних наслідків ракетних обстрілів ізраїльської території з боку Ірану", - наголосили в МЗС.

Увечері 1 жовтня Революційна гвардія Ірану заявила, що випустила ракети по Ізраїлю. Армія оборони Ізраїлю, коментуючи іранську атаку, повідомила, що вважає це оголошенням війни і анонсувала "безпрецедентну відповідь". Водночас прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу наголосив, що Іран "зробив велику помилку" і буде покараний за свої дії.

 Міністр оборони США Ллойд Остін назвав ракетну атаку з боку Ірану "обурливим актом агресії" та засудив її.