UA / RU
Підтримати ZN.ua

МЗС Росії висловив здивування через хорватів, які воюють на боці українських військових

У Росії закликали Хорватію та інші країни "поставити заслін на цій порочній практиці".

МЗС Росії висловив стурбованість і подив у зв'язку з повідомленнями про те, що хорватські добровольці країни воюють в Донбасі на стороні сил АТО.

"Цікаво, що заяви про участь громадян європейських країн у каральних операціях київських силовиків звучать одночасно із необґрунтованими звинуваченнями на адресу Росії про присутність на території України російських військовослужбовців", - йдеться в повідомленні російського відомства на його офіційному сайті.

У зв'язку з цим МЗС РФ навів слова з угоди, досягнутої сьогодні, 12 лютого, в Мінську, де йдеться про комплекс заходів щодо виконання мінських угод, зокрема, про "виведення всіх іноземних збройних формувань, військової техніки, а також найманців з території України під наглядом ОБСЄ" і "роззброєння всіх незаконних груп".

"Закликаємо Загреб і керівників інших країн, чиї громадяни вербуються збройними силами України, поставити заслін на цій порочній практиці. Ця задача особливо актуальна зараз, в надзвичайно відповідальний і складний період реалізації досягнутих у Мінську домовленостей щодо нормалізації ситуації на Південному Сході України", - резюмується в повідомленні.

У Мінську сьогодні, 12 лютого, закінчилися переговори "нормандської четвірки". Президент України Петро Порошенко після завершення переговорів заявив про те, що контактна група домовилася про виведення всіх іноземних військ з території України.