UA / RU
Підтримати ZN.ua

МЗС Росії спробувало присоромити Євросоюз за чергові санкції

Російському зовнішньополітичному відомству не подобається, що "хтось у Брюсселі" у питанні посилення "недружніх" заходів проти Росії "йде на повідку у Вашингтона". "Невже не соромно" - запитують в МЗС РФ.

У МЗС Росії заявили, що "прийнята Євросоюзом нова порція санкцій проти російських і українських громадян не може не викликати відторгнення". Про це йдеться у черговому коментарі російського відомства у відповідь на введені санкції ЄС проти ще 15 осіб.

"Замість того, щоб змусити київську кліку сісти за стіл переговорів з південним сходом України щодо майбутнього устрою країни, наші партнери йдуть на повідку у Вашингтона з усе новими недружніми жестами на адресу Росії", - йдеться в заяві.

Читайте: Нові санкції ЄС проти Росії: у списку начальники Генштабу, ГРУ і "Стрєлок"

За версією російського МЗС, "місцеві неонацисти" в Україні "продовжують чинити беззаконня і позасудові розправи" щодо "мирного населення Південного Сходу".

І якщо "саме так у Брюсселі хтось сподівається стабілізувати ситуацію в Україні", то це, на думку російського зовнішньополітичного відомства, - "очевидне свідчення повного нерозуміння ситуації, що склалася у цій країні і пряме запрошення місцевим неонацистам продовжувати чинити беззаконня і позасудові розправи щодо мирного населення Південного Сходу".

"Невже не соромно?" - наостанок звернулися у МЗС РФ до Євросоюзу.

Раніше 29 квітня ЄС опублікував новий санкційний список, до якого увійшли 15 осіб, зокрема, віце-прем'єр РФ Дмитро Козак, заступники голови Держдуми Сергій Неверов і Людмила Швецова, начальник Генштабу Валерій Герасимов, директор ГРУ Ігор Сергун, співробітник ГРУ Ігор Стрєлков ("Стрєлок") (він же, за даними СБУ, Ігор Гіркін - ред.). У списку є інші російські і кримські офіційні особи, а також лідери проросійських сепаратистів. !zn

Читайте також:

У Москві визнали, що нові санкції США негативно позначаться на російських високотехнологічних галузях

Сенатори США розробляють нові жорсткі дипломатичні та економічні санкції проти Росії