UA / RU
Підтримати ZN.ua

МЗС Росії проведе зустріч з американськими журналістами, щоб «пояснити їм наслідки ворожої позиції їхнього уряду в медіасфері»

В Росії вважають "несправедливими" санкції США проти їхніх журналістів.

6 червня у Москві відбудеться зустріч між представниками МЗС Росії та керівниками американських ЗМІ, які працюють у країні-агресорці. Її метою є оголошення російською стороною зустрічних санкцій проти журналістів і видань із США у відповідь на блокування Штатами пропагандистських медіаресурсів Кремля. 

Як повідомляє агентство Reuters з посиланням на речницю МЗС РФ Марію Захарову, американських журналістів у Москві зберуть для того, щоб попередити про «суворі заходи» у відповідь на «антиросійську політику їхнього уряду у медіасфері».

«Якщо робота російських ЗМІ – операторів і журналістів – не буде нормалізована в Сполучених Штатах, то неминуче будуть застосовуватися найсуворіші заходи. З цією метою у понеділок, 6 червня, керівники московських представництв усіх американських ЗМІ будуть запрошені до пресцентру МЗС Росії, щоб пояснити їм наслідки ворожої позиції їх уряду в медіасфері. Ми з нетерпінням чекаємо цього», – йдеться у заяві Захарової.

Читайте також: Австралія ввела нові санкції проти російських пропагандистів та військових

Нагадаємо, що у травні російські законодавці схвалили законопроєкт, який надає прокурорам повноваження закривати іноземні ЗМІ в Москві, якщо країну, де вони зареєстровані, визнано «недружньою» до РФ. 

Раніше YouTube заблокував низку російських пропагандистських каналів по всьому світу, а також повністю відключив монетизацію для користувачів з РФ.