UA / RU
Підтримати ZN.ua

МЗС РФ засумнівалося в успішному застосуванні "матері всіх бомб"

В Кремлі хочуть бачити докази ефективності скинутої бомби.

Росія хоче побачити докази ефективності скинутої на бойовиків "ІДІЛ" в Афганістані бомби США, заявив спецпредставник президента РФ по Афганістану, директор другого департаменту Азії МЗС Росії Замір Кабулове.

"Американці, похвалившись, що вони скинули на Афганістан саму потужну бомбу, заявляють про те, що це успіх. Успіх в чому? У тому, що бомба вибухнула? Чого ви досягли? Скільки ИГИЛовцев ви ліквідували? Коли будуть свідоцтва, тоді буде і предмет для дискусії", - заявив він.

Відповідаючи на питання про те, согасен він, що США використовують Афганістан в якості полігону, в МЗС РФ сказали: "Схоже на це".

Нагадаємо, 13 квітня ВПС США застосували в Афганістані одну з найпотужніших неядерних бомб GBU-43, яку називають MOAB (Mother of All Bombs - "Мати всіх бомб").

Метою удару стали бойовики терористичного угруповання "Ісламська держава", які ховаються в тунелях провінції Нангархар на сході Афганістану.

Бомба була скинута літаком MC-130. Це перший випадок використання MOAB на полі бою. Бомбу розробили під час війни в Іраку. Її вага становить майже десять тонн.