UA / RU
Підтримати ZN.ua

МЗС РФ висловило протест посольству США через "американську ПВК" у Курській області

Також вони поскаржились на американських журналістів.

Російське МЗС 20 серпня викликало до себе тимчасову повірену у справах США у РФ Стефані Голмс та висловило їй "рішучий протест". Згідно із заявою відомства держави-агресора, у Курській області мали місце "провокаційні дії американських репортерів", а неназвана американська ПВК нібито бере участь у боях на боці ЗСУ.

Росіяни стверджують, що це свідчить про допомогу адміністрації президента США Джо Байдена Україні у виконанні операції у Курській області. Вони назвали Сполучені Штати "безпосереднім учасником конфлікту".

Читайте також: Росіяни викликали до себе представника Молдови через українські F-16

Також російське відомство заявило, що правоохоронці РФ проведуть "необхідні слідчі дії" для притягнення американських громадян до відповідальності за нібито порушення російського законодавства. 

Раніше МЗС Росії викликало до себе посла Італії у зв'язку з, як вони заявили, незаконним перетином кордону знімальною групою італійської телекомпанії RAI. Російська ФСБ повідомила про порушення кримінальних справ проти журналістів, які знімали репортаж у Суджі Курської області.

Після цього журналісти заявили, що повертаються з України до Італії. У заяві телекомпанії підкреслили, що повернення є тимчасовим та "виключно для забезпечення особистої безпеки" репортерів.