UA / RU
Підтримати ZN.ua

МЗС РФ: Москва і Берлін визнали важливість допомоги місії ОБСЄ в деескалації обстановки в Україні

Глави МЗС Росії і Німеччини в телефонній розмові отмечетили важливу роль ОБСЄ у налагодженні діалогу між владою у Києві та представниками Південно-Сходу з питань конституційної реформи.

Телефонна розмова між міністрами закордонних справ Росії і Німеччини Сергієм Лавровим і Франком-Вальтером Штайнмайером відбулася у розвиток пройшов 25 квітня телефонної розмови президента РФ Володимира Путіна з канцлером ФРН Ангелою Меркель. Про це повідомили в МЗС РФ.

"Міністри висловили глибоке занепокоєння розвитком кризи в Україні і підтвердили необхідність всебічного виконання домовленостей, зафіксованих у Женевському заяві від 17 квітня 2014 року", - йдеться в повідомленні.

Лавров підкреслив, що для руху в цьому напрямку "потрібно припинити будь-яке насильство і, насамперед, використання армії та збройних націонал-радикалів на південному сході України".

"Міністри прийшли до єдиної думки про доцільність активно задіяти місію ОБСЄ для допомоги процесу узгодження між українцями практичних заходів щодо деескалації ситуації відповідно до Женевських заявою", - підкреслено в повідомленні МЗС РФ.

Була також відзначена важлива роль ОБСЄ у налагодженні діалогу між владою у Києві та представниками Південно-Сходу з питань конституційної реформи.

Нагадаємо, сьогодні вранці на в'їзді в Слов'янськ Донецької області група невідомих захопила автобус, в якому знаходилися представники ОБСЄ, і відконвоювали його в місто. Про це повідомили в прес-службі МВС України.

Терористи відвели автобус з пасажирами на територію УСБУ в Слов'янську. В даний час тривають переговори з представниками проросійських сил. Вони відмовилися звільняти заручників, мотивуючи це необхідністю їх спілкування з компетентними органами РФ. !zn