UA / RU
Підтримати ZN.ua

МЗС Польщі підтримує ініціативу України щодо виключення Росії з ООН

«Росія порушує міжнародне право і є агресором, вчиняючи воєнні злочини».

Речник міністерства закордонних справ Польщі Лукаш Ясіна похвалив ініціативу України щодо виключення Російської Федерації з Організації Об’єднаних Націй, назвавши таке рішення закономірним. Про це Ясіна сказав в інтерв’ю "Польському радіо".

Речник польського МЗС нагадав, що вже впродовж кількох десятиліть точаться розмови про потребу реформувати ООН, а також про роль Ради Безпеки та право вето її постійних членів.

"Варто згадати, як Росія із порушенням міжнародного права зайняла це постійне місце в Раді Безпеки ООН після розпаду Радянського Союзу, і варто розпочати на цьому форумі дебати про те, що Росія порушує міжнародне право і є агресором, вчиняючи воєнні злочини", – зазначив він.

"І це вже буде певний успіх, тим паче, що є місця у світі, де російська пропаганда працює дуже добре, і дехто не вірить, що Росія є агресором. Тих, хто в цьому не впевнений, треба переконати, і така дискусія може допомогти", – додав Ясіна.

Читайте також: WSJ: Після кінця війни Росії проти України може початися хвиля конфліктів за територію, США варто бути готовими

Нагадаємо, раніше очільник Мюнхенської конференції підтримав ідею мирного саміту із залученням ООН. Він зазначив, що було б добре залучити ООН та зробити все можливе, щоб знайти мирне рішення війни, яку почала Росія на території України.