UA / RU
Підтримати ZN.ua

МЗС Польщі вимагає визнати переобрання Туска недійсним

Прем'єр Польщі не підписала заключну декларацію в Брюсселі, тому рішення не можна вважати прийнятим.

Міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що переобрання Дональда Туска на посаду президента Європейської Ради необхідно визнати недійсним. Причиною цьму - непідписання прем'єр-міністром Польщі Беатою Шидло заключній декларації на саміті в Брюсселі, повідомляє "Укрінформ".

Ващиковський також зазначив, що Польща бачить у цьому інциденті приклад, що Євросоюз необхідно реформувати. Міністр додав про неприпустимість методів, коли відбувається "викручування рук, тиск і шантаж з боку інших країн".

Раніше Канцлер Німеччини Ангела Меркель підтримала кандидатуру Дональда Туска на повторний термін в якості президента Європейської Ради. Меркель проігнорувала лист польського прем'єр-міністра Беати Шидло відмовитися від підтримки Туск.

Нещодавно Туск виступив за продовження санкцій проти Росії. Про це він сказав під час зустрічі з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом, додавши, що ослаблення тиску на Москву можливе лише за умови припинення військової агресії проти України.