UA / RU
Підтримати ZN.ua

МЗС Китаю спростував звинувачення США у кібершпигунстві

Представник китайського МЗС назвав заяви США помилковими і безпідставними та попередив, що вони можуть завдати шкоди перспективам співробітництва.

Міністерство оборони США вперше відкрито заявило про причетність Китаю до кібершпигунства. Відповідь КНР не змусила довго чекати: офіційний Пекін спростував висунуті Пентагоном звинувачення.

Представник китайського МЗС назвав заяви США помилковими і безпідставними та попередив, що вони можуть завдати шкоди перспективам співробітництва.

Нагадаємо, раніше Міністерство оборони країни США у своїй щорічній доповіді офіційно звинуватило Китай у кібершпигунстві, заявивши, що китайський уряд і військові здійснювали комп'ютерні атаки на США. "У 2012 році багато комп'ютерих мереж, в тому числі тих, що належать уряду США, зазнавали атак, за деякими з яких, судячи з усього, стоїть безпосередньо влада Китаю і китайські військові", - йшлося в доповіді Пентагону.

Пентагон звинуватив Китай у кібершпигунстві

США вже давно підозрювали Китай у кібератаках, але ніколи не говорили про це відкрито. У лютому приватна компанія Mandiant оприлюднила доповідь, в якій звинуватила китайську армію у шпигунстві проти США. У ній йшлося, що з 2006 року атак зазнали десятки американських ЗМІ, держустанов і приватних організацій.

Згідно зі звітом, в руки зловмисників потрапили сотні терабайтів даних: документи з деталями важливих угод, креслення, списки контактів і електронні листи. Mandiant поклала провину за злом на "Відділ 61398" - нібито секретний підрозділ Народно-визвольної армії КНР. Експерти стверджують, що атаки на зарубіжні держави відбуваються з відома влади Китаю.

Між тим витрати Китаю на оборону ростуть. Як передає BBC, у березні КНР оголосила про щорічне збільшення оборонного бюджету на 10,4% - до 114 мільярдів доларів. У той же час Пентагон оцінив військові витрати китайців в 2012 році між 135 млрд і 215 млрд доларів. !zn

Читайте також:

Хакери запустили через Associated Press "новину" про вибух Білого дому і поранення Обами

Хакер створив програму для Android, що дозволяє викрасти літак

Британського хакера посадили на 3,5 роки за крадіжку квот за Кіотським протоколом