UA / RU
Підтримати ZN.ua

МЗС Великої Британії викликало посла Росії через дії Москви

Велика Британія поділяє стурбованість США через агресію РФ.

Велика Британія заявила, що поділяє стурбованість США щодо зловмисної діяльності, здійснюваної російськими спецслужбами проти Сполученого Королівства і його союзників в кіберпросторі і в інших місцях, і заявила, що продовжуватиме присікати таку діяльність.

«Ми бачимо, що Росія робить для підриву наших демократій», - сказав міністр закордонних справ Великої Британії Домінік Рааб в заяві в четвер.

«Велика Британія продовжить працювати з союзниками, щоб виявити зловмисну поведінку Росії там, де ми це бачимо».

У зв'язку з цим МЗС Великобританії викликало посла Росії в Лондоні.

Заступник глави МЗС Філіп Бартон також висловив стурбованість нарощуванням Росією військ біля українського кордону і в окупованому нею Криму. Він назвав такі дії Росії «небезпечними і дестабілізуючими».

«Росія має свої провокації і знизити напруженість у відповідності зі своїми міжнародними зобов'язаннями», - заявив Бартон.

Читайте також: Росія готує заходи у відповідь на санкції Байдена

15 квітня США оголосили про нові санкції проти Росії і про висилку 10 дипломатів, які ймовірно працюють на російські спецслужби.

Раніше апарат директора Національної розвідки США опублікував розсекречений звіт про іноземне втручання у вибори 2020 року, в результаті якого президент Росії керував радикальними зусиллями, спрямованими на очорнення кандидатури Байдена. Росія традиційно все заперечує.