UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мусульмани, євреї, роми та темношкірі найчастіше стикаються з дискримінацією в Європі – звіт

Антимусульманська риторика робить мусульман, що носять символи своєї релігії, набагато більш уразливими.

Як наголошується у звіті Європейської комісії по боротьбі з расизмом і нетерпимістю, мішенями злочинів на ґрунті расизму, застарілих забобонів, дискримінації, ксенофобської риторики і насильства є мусульмани, євреї, роми та темношкірі люди, а злочини на ґрунті расизму й ненависті ростуть в Європі з загрозливою швидкістю.

В опублікованому в четвер звіті говориться, що ксенофобський націоналізм часто продовжує зображати іслам як релігію, чужу національної культури і самобутності багатьох держав-членів.

"Антимусульманська риторика робить мусульман, що носять символи своєї релігії, більш вразливими, у той час як дискримінація ще більш погіршує ситуацію, особливо для мусульманських жінок. Насильство, в тому числі його крайні форми, проти євреїв і єврейських установ набуло поширення. Боротьба з расизмом на ґрунті раси та соціальна маргіналізація ромів також є постійними проблемами", - пишуть автори звіту.

Як повідомлялося, згідно з дослідженням американського Pew Research Center, рівень побутового антисемітизму в Україні найнижчий у Східній Європі.

У 2018 році Виконком Всесвітнього єврейського конгресу під час щорічного засідання проголосував за резолюцію щодо зростанню антисемітського насильства. Перед голосуванням Україну виключили зі списку країн, де зростає антисемітське насильство.