UA / RU
Підтримати ZN.ua

Молдова висилає російського дипломата після падіння ракети на своїй території

У МЗС зазначили, що війна РФ проти України все більше впливає на жителів країни.

Міністерство закордонних справ і європейської інтеграції Молдови в понеділок, 31 жовтня, ухвалило рішення про визнання одного представника посольства РФ у Кишиневі персоною нон ґрата на своїй території. Тепер дипломат буде змушений залишити державу, повідомляється на офіційному сайті відомства.

Країна ухвалила рішення після того, як фрагменти ракети, випущеної окупантами по Україні, впали на молдовську територію. МЗС уже повідомило про нього російській стороні, викликавши посла Олега Васнєцова. 

"МЗС вкотре наголосило на тому, що ракетні обстріли сусідньої країни продовжують загострювати безпекові ризики, а громадяни нашої країни все більше відчувають на собі згубні наслідки війни. Зазначалося, що атаки на українську енергетичну інфраструктуру також породжують зростаючі загрози енергетичній безпеці країни", – йдеться в повідомленні.

Читайте також: ФСБ готує держпереворот в Молдові – The Washington Post

Раніше депутат молдовського парламенту припустив, що ворог свідомо прокладає траєкторію крилатих ракет через повітряний простір Молдови, аби оминати українську ППО.