UA / RU
Підтримати ZN.ua

Moderna змінила назву свого препарату проти ковіду

Причина зміни назви не відома.

Американська компанія Moderna, яка виробляє вакцини проти коронавірусу, змінила назву свого препарату, повідомляється на сайті Європейського агентства лікарських засобів.

За інформацією ЕМА, тепер речовина, розроблена підприємствами Moderna, буде називатися Spikevax. До цього вакцина носила однойменну назву з компанією.

Причини зміни назви своєї вакцини розробники не називають.

Вакцина проти коронавірусу Moderna була одною з перших речовин, яку затвердили для використання в США, Канаді, Європі, Японії.

Препарат демонстрував більше 90% ефективності в боротьбі з вірусом. Спочатку їм робили уколи людям, які знаходяться в групі ризику, медикам і пенсіонерам. При цьому вакцину не рекомендували для імунізації дітей і вагітних. Однак з травня 2021 року розпочали з'являтися повідомлення, що компанія подала заявки в регулятори країн для отримання дозволу на вакцинацію не тільки молоді, а й підлітків.

Читайте також: Moderna знизила показник ефективності своєї вакцини від коронавірусу

Нагадаємо, що Всесвітня організація охорони здоров'я 1 травня схвалила для екстреного використання вакцину проти коронавірусу Moderna.

На початку червня в Ізраїлі у невеликої кількості молодих чоловіків, які зробили вакцину COVID-19 від Pfizer або Moderna, виявили міокардит (запалення серцевого м'яза).

В середині червня США працівники Центру контролю і профілактики захворювань (CDC) провели дослідження, результати якого підтвердили, що вакцини проти ковіду від компаній Pfizer і Moderna можуть викликати запалення серця у молодих чоловіків.