UA / RU
Підтримати ZN.ua

Між Сектором Гази та Єгиптом відкрили КПП «Рафах» – посольство США в Ізраїлі

Як довго КПП буде відкритим невідомо.

Посольство США в Ізраїлі повідомило, що 21 жовтня відкриють контрольно-пропускний пункт «Рафах» між Сектором Гази та Єгиптом. КПП мали відкрити о 10:00 за місцевим часом (10:00 за київським часом – ред.).

«Якщо кордон відкриють, ми не знаємо, як довго він залишатиметься відкритим для виїзду з Гази іноземних громадян. Ми очікуємо, що багато людей спробують перетнути кордон у разі відкриття кордону, і громадянам США, які намагаються в’їхати до Єгипту, слід очікувати потенційно хаотичної та безладної обстановки з обох боків переходу», – зазначили в посольстві. 

Читайте також: Поліція в США заарештувала понад 300 мітингувальників на підтримку Гази

Там додали, що ситуація між Ізраїлем та Сектором Гази залишається динамічною та змінною, а безпекове середовище – непередбачуване. У посольстві закликали людей оцінити свою особисту безпеку перш ніж приймати рішення рухатися до кордону або намагатися його перетнути.

Раніше повідомлялося, що Молдова, Україна та Румунія ухвалили рішення спільними зусиллями евакуювати своїх громадян із Сектору Гази.

Посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук говорив, що понад дві тисячі українців виявили бажання евакуюватися з після нападу бойовиків угрупування ХАМАС. Стосовно Сектору Гази – на евакуацію погодилися близько 270 українців, які перебувають біля пункту пропуску «Рафах» і чекають його відкриття.