UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мітингувальники в Туреччині вирішили продовжити опір

Основні вимоги протестувальників - збереження парку Гези і розширення демократичних свобод у країні.

Члени "Платформи солідарності Таксима", що представляє інтереси протестувальників в Туреччині, заявили про продовження опору, передають турецькі ЗМІ.

"Ми, "Платформа солідарності Таксима", будемо продовжувати охороняти наш парк, наше місто, дерева, всі області життя, особисте життя заради свободи і нашого майбутнього. Це опір відображає колективну волю Солідарності і стане загальним прапором сьогоднішньої боротьби. З сьогоднішнього дня по всій країні та за її межами ми будемо продовжувати опір проти будь-якого беззаконня, несправедливості з усім динамізмом і силою. Порівняно з тим, що було 18 днів тому, зараз ми набагато сильніші, організованішими і більш оптимістично налаштовані", - цитує заяву Платформи газета Turkiye gazetesi.

Нарада представників "Платформи солідарності Таксима" почалася напередодні о 19:00 і закінчилася в суботу о 04:00. Основні вимоги - збереження парку Гези, заборона на знесення Культурного центру Ататюрка, заборона використання поліцією сльозогінного газу під час зіткнень з демонстрантами, розширення демократичних свобод, зокрема свободи слова і самовираження.

По всій Туреччині 18 днів проходять антиурядові демонстрації, що почалися в Стамбулі з мітингу на захист парку Гези. Виступи супроводжуються заворушеннями. У минулий вівторок зіткнення поліції з мітингувальниками відбулися на площі Таксим у Стамбулі. За останніми даними, жертвами безладів у Туреччині стали п'ять осіб, кількість постраждалих сягає 5 тисяч. !zn

Читайте також:

Ердоган пішов на поступки демонстрантам: долю парку Гези визначить референдум

Прем'єр Туреччини дав демонстрантам 24 години, щоб припинити протести

Турецькі телеканали оштрафували за трансляцію заворушень

Стамбульська площа Таксим пережила гіршу ніч насильства