UA / RU
Підтримати ZN.ua

Місіонерів, викрадених бандою на Гаїті, звільнили

Місіонерів, викрадених на Гаїті, звільнили самі бандити, заявив міністр юстиції.

Сімнадцять місіонерів, що представляють християнське служіння допомоги (CAM), у тому числі 16 американців та один канадець, яких викрали озброєні люди 16 жовтня у передмісті Круа-де-Букета, звільнили, передає CNN із посиланням на джерело в силах безпеки Гаїті та міністра юстиції Гаїті. Берто Дорсі.

Двох місіонерів було звільнено напередодні, 21 листопада. Через два тижні бандити випустили ще трьох заручників, а в четвер вранці – решту 12. Джерело в силах безпеки Гаїті повідомило, що їх було звільнено в районі Морн Кабрі.

Місіонерів виявили місцеві жителі. Колишні заручники проходять медичне обстеження та виглядають "виснаженими".

Згідно з джерелом, "400 мавозо" заплатили викуп – раніше банда вимагала мільйон доларів за кожного заручника. Офіційний представник США також повідомив, що викуп було сплачено, але не урядом США. Хоча точна сума не відома, джерело повідомило, що вона набагато менша від початкового запиту.

Читайте також: ФБР перевіряє версію про підготовку взяття в заручники конгресменів під час заворушень в Капітолії – WP

16 жовтня 17 місіонерів із США та члени їхніх сімей були захоплені бандитами під час поїздки автобусом до аеропорту. Разом із американцями викрадачі відвезли і місцевих жителів.

Серед викрадених є діти. Представник адміністрації США заявив, що Білому дому відомо і те, що сталося. Він сказав, що благополуччя та безпека американських громадян є пріоритетним для Держдепартаменту, але відмовився повідомити подробиці.