UA / RU
Підтримати ZN.ua

Місія навколо "Титаніка": запаси повітря у зниклому підводному човні вичерпаються за лічені години

Що відомо про загадкові підводні шуми океану?

Рятувальники, які в середу шукали зниклий підводний човен біля уламків Титаніка, зосередили свої зусилля на віддаленому районі Північної Атлантики, де було виявлено підводні шуми, хоча офіційні особи попередили, що звуки могли виходити не з судна, пише Reuters.

За оцінками, запаси повітря на борту можуть закінчитися за лічені години, міжнародна коаліція рятувальних команд підмітала величезний простір океану в пошуках Титана, який зник у неділю, перевозячи п’ятьох людей у ​​глибоководну подорож до затонулого століття тому  корабля у рамках туристичної експедиції.

Читайте також: Підводний човен із туристами зник на місці аварії «Титаніка»: що відомо

Берегова охорона США повідомила, що апарати з дистанційним керуванням (ROV) були розміщені під водою поблизу місця, де канадські літаки записали звуки за допомогою гідроакустичних буїв у вівторок і середу, але поки не знайшли жодних ознак Титана.

Читайте також: Трагедія в «Титаніку» могла б не статися: проведено науковий експеримент

Капітан берегової охорони Джеймі Фредерік сказав на пресконференції, що аналіз шумів був «непереконливим».

«Коли ви перебуваєте в центрі пошуково-рятувальної справи, у вас завжди є надія», — сказав він. «Щодо шумів конкретно, ми не знаємо, що це таке, якщо бути відвертим». Офіційні особи не надали детального опису звуків.

Читайте також: Суд дозволив розкрити корпус "Титаніка" і дістати телеграфний передавач

Навіть якщо підводний апарат знайдено, його підняття становить величезні логістичні проблеми, враховуючи екстремальні умови на милях (тисячах метрів) під поверхнею.