UA / RU
Підтримати ZN.ua

Миротворці ООН в Лівані не здатні захистити ізраїльтян від нападів "Хезболли" — Коен

Ізраїль та ООН обмінюються звинуваченнями щодо миротворців на півдні Лівану, в той час як Ізраїль просуває свої війська через цю територію.

Військовий Ізраїлю

Військовий Ізраїлю

Міністр енергетики Ізраїлю Елі Коен сьогодні звинуватив миротворців ООН UNIFIL на півдні Лівану в тому, що вони є "марною" силою, яка не змогла захистити ізраїльтян від нападів "Хезболли", і закликав вивести їх у зв'язку із загостренням бойових дій, інформує Reuters.

"Держава Ізраїль зробить все, щоб забезпечити безпеку своїх громадян, і якщо ООН не може допомогти, то принаймні не повинна втручатися і вивести свій персонал із зони бойових дій", — заявив він.

Читайте також: На військовій базі в Ізраїлі є загиблі через дронову атаку "Хезболли"

Раніше ми повідомляли, що представники Організації Об'єднаних Націй заявили про проникнення двох ізраїльських танків на базу миротворчих сил під час операції на півдні Лівану. Інцидент викликав напруженість між ООН та Ізраїлем, адже сторони надають різні версії події.

Ізраїль хоче очистити південний Ліван від бойовиків і позицій “Хезболли”, щоб відновити спокій на півночі країни та дозволити жителям повернутися. Крім того, Тель-Авів перекинув ще тисячі військовослужбовців через кордон на півночі, даючи зрозуміти, що готується розширити наземний наступ проти "Хезболли" на південний захід країни.