UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міноборони США вирішило скоротити кількість авіаносців

Секретар міністерства оборони США заявив про прийдешнє скорочення збройних сил. Замість 11 авіаносців залишаться дев'ять або вісім, скорочення зазнає корпус морської піхоти і близько 10 тисяч осіб будуть звільнені з ВМС США.

Міністерство оборони США має намір скоротити кількість авіаносців. З 11 кораблів, які у даний час діють, залишаться лише вісім або дев'ять. Про це заявив офіційний представник міністерства.

Військове відомство, як передбачається, позбавиться від авіаносців "Гаррі Трумен", "Джон К. Стенніс" і "Джордж Вашингтон". Ці кораблі не є найстарішими представниками свого класу. Їх ввели до складу флоту в 1990-ті роки. Однак у "Джорджа Вашингтона", наприклад, у 2015 році вичерпається запас ядерного палива та замість модернізації його просто виведуть зі складу флоту.

Окрім авіаносців, під скорочення потрапить корпус морської піхоти і ще приблизно 10 тисяч військовослужбовців з американських ВМС.

У військовому відомстві хочуть позбутися застарілих вертольотів SH-60 і винищувачів F/A-18. Крім того, у міністерстві мають намір скоротити один крейсер, три або чотири есмінці і близько семи ескадрилій ВВС. !zn

Читайте також:

США провалили "особливо важливі" випробування ракети-перехоплювача системи

Росія навчиться боротися з бойовими космічними станціями США

Американський безпілотник-невидимка вперше здійснив зліт з авіаносця

США оприлюднили дані про чисельність своїх і російських ядерних озброєнь