UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міноборони РФ вербує росіян для війни в Україні через сайти пошуку роботи – Delfi

В оголошеннях пишуть, що шукають військовослужбовця за контрактом, медика або навіть снайпера

Російська армія відчайдушно потребує підкріплення та заміщення втрат у живій силі для продовження війни в Україні. З метою прихованої мобілізації в Росії навіть використовують сайти, що спеціалізуються на пошуку роботи та співробітників. Про це йдеться у розслідуванні естонського видання Delfi.

Журналісти Delfi встановили, що з березня Міністерство оборони РФ розміщує масу оголошень про роботу на російських порталах з працевлаштування. Найбільш поширеним є оголошення про пошук військовослужбовця за контрактом, але діапазон пропозицій варіюється від медика до снайпера. І таких вакансій на сайтах виявили сотні.

Читайте також: Росіяни вербують для війни білорусів, які брали участь у спільних з ними навчаннях – білоруський опозиціонер

Журналісти дзвонили за деякими з них. Їм відповідали представники пунктів відбору на службу за контрактом та кликали на співбесіди за тими самими адресами, якими знаходяться призовні пункти.

“Пункт відбору на службу за контрактом, м. Брянськ. Сержант Калугін слухає», – цитує видання одну таку відповідь.

Цікаво те, що в такі пункти не просто кликали на співбесіду з перспективою укладання контракту, а прямо говорили, що дадуть можливість вирушити на фронт лише через 3-4 дні навчання.

Читайте також: Паспорт у комплекті з військовим квитком: Бойченко розповів про приховану мобілізацію в Маріуполі

Нагадаємо, раніше стало відомо, що до російської армії набирають навіть ув'язнених, пропонуючи їм амністію та 200 тис. рублів за пів року на фронті, а в разі загибелі обіцяють виплатити родичам матеріальну компенсацію.