UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міноборони Німеччини заявило про дестабілізацію НАТО з боку Росії

Мета Китаю - "сформувати міжнародний порядок відповідно до своїх інтересів", а Росія "домагається дестабілізації і ослаблення НАТО", вважають в Міноборони Німеччини.

Уряд Росії домагається "дестабілізації і ослаблення НАТО ", стверджується у внутрішньому документі Міністерство оборони Німеччини, який є в розпорядженні газети Welt am Sonntag, повідомляє Deutsche Welle.

Фахівці міністерства, аналізуючи нові військові можливості Росії, вказують зокрема на розробку високоточних гіперзвукових ракет великої дальності, які важко перехоплювати.

Додатково Москва інвестує значні кошти в модернізацію комплексів, що дозволяють нанести ядерний удар по водній поверхні, а також в оновлення свого потенціалу ядерної зброї. Зокрема, РФ вже має близько 6375 ядерних боєголовок.

Згідно з документом Міноборони, в розпорядженні Росії - 840 тисяч підготовлених солдатів, Кремль може швидко передислокувати їх в інші місця. Вони також здатні досягати переваги в умовах обмеженого часу і простору, відзначається в звіті.

У той же час слабкими сторонами армії РФ є "обмежені можливості використання військово-морських сил в світовому масштабі" і відсутність бойових безпілотників. Для Москви армія є "політичним інструментом впливу і влади", наголошується в документі.

За даними німецьких військових експертів, Китай "все більше випереджає Росію з точки зору глобального впливу, в тому числі з продажу зброї і військової співпраці".

Китай має в своєму розпорядженні більш ніж двома мільйонами солдатів, з близько 6850 бойовими танками і 1600 винищувачами, а також "найбільшим в світі ракетним потенціалом". Крім звичайних ракет, до них додаються надзвукові ракети з радіусом дії до 2500 кілометрів.

Крім того, Пекін систематично розширює свій ядерний потенціал і є "найбільшим світовим експортером бойових безпілотників".

Читайте також: У НАТО розповіли, коли найімовірніше відбудеться саміт Альянсу

Раніше повідомлялося про те, що колишній посол США в Україні Вільям Тейлор заявив, що ніщо не заважає США визнати Україну головним союзником поза НАТО.