UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міноборони Канади: Працюємо над збільшенням обсягів виробництва боєприпасів для України

"Канаді необхідно підвищити спроможність захищати себе, підтримувати наших союзників та озброювати українських друзів".

Міністр оборони Канади Білл Блер заявив, що країні треба збільшувати обсяги виробництва боєприпасів, зокрема, для надання допомоги Україні. Про це повідомляє Укрінформ.

"Хочу запевнити усіх канадців, що ми працюємо із нашою промисловістю, шукаючи шляхи суттєвого збільшення виробництва боєприпасів. Сподіваюся, вже дуже скоро ми зможемо сказати більше з цього приводу", – зазначив Блер.

За його словами, Канаді "необхідно підвищити спроможність захищати себе, підтримувати наших союзників та озброювати українських друзів".

Міністр також додав, що уряд негайно виділить 4,4 млн канадських доларів трьом канадським виробникам зброї та боєприпасів, що дасть їм змогу "розробити детальні плани модернізації та нарощування виробництва боєприпасів калібру 155 мм".

Читайте також: Канада оголосила про нові санкції проти Росії через смерть Навального

"Це планування полегшить наступні кроки. Ми вже вклали кошти у збільшення виробництва артилерійських снарядів у Канаді, але мушу визнати, що слід зробити значно більше", – резюмував глава Міноборони Канади.

Раніше міністр оборони Канади Білл Блер заявляв, що канадські військові могли б відгравати роль у небойовій підготовці на території України без прямого зіткнення з РФ.