UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міноборони Британії пояснило, чому моральний дух військ РФ падає

Російське командування не забезпечує своїх військових базовими речами.

Російські війська продовжують страждати від проблем з падінням морального духу та дисципліною на війні проти України. Окрім бойової втоми та великих втрат, однією з головних скарг дислокованих в Україні російських військових, ймовірно, залишаються проблеми із зарплатою, повідомляє британська розвідка.

«У російській армії дохід військових складається зі скромної основної зарплати, доповненої різноманітними бонусами та надбавками», - пише Міноборони Британії.

За даними британської розвідки, у Росії, ймовірно, виникли значні проблеми з невиплатою бойових премій солдатам, які воюють проти України.

«Ймовірно, це пов’язано з неефективною військовою бюрократією, незвичайним правовим статусом «спеціальної військової операції» та щонайменше відвертою корупцією серед командирів», - йдеться у повідомленні.

Російське командування систематично не забезпечує своїх солдатів, які воюють проти України, базовими речами, включаючи відповідну форму, зброю та пайки, а також оплату праці. Це майже напевно сприяло нестабільному моральному стану значної частини сил РФ, пояснює Міноборони Британії.

Читайте також: Аналітики ISW пояснили, чому Росії буде складніше формувати нові сили для війни

За шість з половиною місяців повномасштабної війни, російська армія зазнала значних безповоротних втрат. За даними американської розвідки, нині в лавах Збройних сил РФ, залучених у бойових діях в Україні, відчувається значний "кадровий голод".

Тому все частіше зустрічаються повідомлення про те що, до лав війська вербують в'язнів та людей на тимчасово окупованих територіях.