UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мін'юст США вимагає розширення повноважень для конфіскації активів РФ

Нині конфіскуються лише доходи від обходу санкцій, мін'юст наполягає на конфіскації самих активів.

Міністерство юстиції США домагається від Конгресу ширших повноважень для арешту активів російських олігархів як засіб тиску на Москву. Про це заявив у вівторок один із провідних прокурорів міністерства, повідомляє “Голос Америки”.

Читайте також: В США дозволили торгувати з Росією певними категоріями товарів

У своїх свідченнях Судовому комітету голова цільової групи Сенату KleptoCapture Міністерства юстиції з відстеження активів Ендрю Адамс заявив, що Конгрес має дозволити прокурорам конфіскувати активи, використані для обходу санкцій, а не лише доходи від обходу санкцій.

Адамс також сказав, що термін давності за деякими фінансовими злочинами – такими, як відмивання грошей – має бути подвоєний до 10 років, щоб дати прокурорам “час простежити за грошима”.

Свідчення Адамса прозвучали під час розгляду Конгресом законопроектів, які дають змогу спрямувати доходи від конфіскованих російських активів для допомоги народу України.

Читайте також: У Канаді дозволили конфісковувати російські активи й передавати їх на відновлення України

Цільову групу було створено у березні, щоб розширити можливості США щодо покарання багатих росіян, яких Вашингтон звинувачує у тому, що вони дозволили президенту Росії Володимиру Путіну розв'язати агресивну війну в Україні.

З того часу прокурори отримали ордери на арешт двох яхт, що належать росіянам, що потрапили під санкції, і літаків, що належать мільярдеру Роману Абрамовичу, а також інших активів.