UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міністру економіки Росії пред'явили звинувачення в здирстві і отриманні хабара

Слідчі вже звернулися до суду з клопотанням про обрання для міністра Улюкаєва запобіжного заходу.

Голові Мінекономрозвитку РФ Олексію Улюкаеву пред'явлено обвинувачення у вимаганні і отриманні хабара у розмірі 2 млн доларів, повідомила офіційний представник СКР Світлана Петренко.

За версією слідства, Улюкаєв вимагав від представника "Роснефти" хабара за видачу позитивного висновку для операції з придбання компанією державного пакета "Башнефть".

"При цьому обвинувачений висловив погрози, використовуючи свої службові повноваження, створити перешкоди для діяльності компанії", - стверджує Петренко.

Вона сказала, що Олексій Улюкаєв був затриманий на місці злочину при отриманні хабара в розмірі 2 млн доларів завдяки зверненням представників "Роснефти" в правоохоронні органи.

На даний час слідчі звернулися до суду з клопотанням про обрання щодо обвинуваченого запобіжного заходу, сказала Петренко.

Читайте також: США ввели санкції стосовно шести "кримських депутатів Держдуми Росії

Улюкаєв був затриманий напередодні за підозрою в отриманні хабара готівкою у розмірі 2 млн доларів. За версією слідства, ці гроші чиновник отримав за видану Мінекономрозвитку позитивну оцінку, яка дозволила "Роснефти" придбати державний пакет акцій компанії "Башнефть".