UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міністри фінансів країн G7 зустрінуться напередодні 24 лютого: про що говоритимуть

Пізніше цього тижня відбудеться також зустріч фінансових лідерів найбільших економік світу G20. 

23 лютого має відбутися зустріч міністрів фінансів і керівників центральних банків країн країн "Великої сімки". Фінансові лідери G7 планують обговорити заходи проти Росії через розв'язану нею війну, заявив у вівторок міністр фінансів Японії Шунічі Сузукі, передає Reuters

Читайте також: Японія виділить $5,5 млрд фінансової допомоги Україні – прем’єр

На зустрічі, яка відбудеться в індійському місті Бенгалуру, головуватиме Японія. Вона відбудеться майже через рік після вторгнення Росії в Україну, назвавши це "спеціальною військовою операцією".

Читайте також: США хочуть поставити Індії F-16 та F-35, щоб країна не закуповувала літаки у Росії

Війна продовжується, незважаючи на низку каральних заходів G7 та інших країн, вжитих проти Росії.

«Основними темами обговорення будуть підтримка України та санкції проти Росії», – сказав Сузукі на прес-конференції. «Ми продовжуватимемо тісно співпрацювати з G7 та міжнародним співтовариством, щоб посилити ефект санкцій для досягнення кінцевої мети — спонукати Росію вийти (припинити війну)».

Читайте також: "Велика сімка" наблизилася до запровадження граничних цін на російську нафту - спільна заява

До G7 входять Великобританія, Канада, Франція, Німеччина, Італія, Японія та США.

Пізніше цього тижня відбудеться також зустріч фінансових лідерів G20 з найбільших економік світу. Очікується, що війна в Україні та світова економіка будуть у центрі уваги переговорів G20.

Обговорюватимуть також інфляцію, яку підвищила війна Росії, ціни на енергоносії та продовольство, а також підтримка країн з ринковою економікою, що розвиваються, які стикаються з борговими проблемами.