UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міністра охорони здоров'я Чехії закликають покинути пост через порушення ним масочного режиму

Міністр відмовився піти у відставку.

Міністр охорони здоров'я Чехії Роман Примула відмовився піти у відставку, незважаючи на те, що його призвали покинути посаду не тільки представники опозиційних партій, але і прем'єр-міністр Андрій Бабіш, передає "Чеське радіо".

Відзначається, що міністра закликають піти у відставку через те, що він порушив карантинні заходи. Увечері 22 жовтня журналісти видання сфотографували політика в празькому районі Вишеград виходять з ресторану і без медичної маски.

Як заявив Роман Примула, зустріч, на якій був присутній також голова фракції ANO Ярослав Фалтинек і директор "Загальної факультетської лікарні" в Остраві Іржі Гаврлант, пройшла в закритих приміщеннях Вишеградського капітулу. Його слова також підтвердив Іржі Гаврлант. При цьому міністр охорони здоров'я зазначив, що єдина його помилка в тому, що він сідав в машину, не маючи на обличчі медичної маски. Тому він не бачить причини подавати у відставку.

Прем'єр-міністр країни Андрій Бабіш заявив, що якщо Роман Примула сам не покине посаду міністра охорони здоров'я, то він буде відкликаний - відповідно до статті 74 Конституції Чеської Республіки урядовець може бути відкликаний з посади президентом за пропозицією голови Кабінету міністрів. Андрій Бабіш планує обговорити це питання з президентом Мілошем Земаном.

Читайте також: Не лише в магазинах, але й в авто: Чехія повернула "масковий режим"

Раніше в Чехії вже ввели ряд обмежень через COVID-19, а уряд країни збиралося на екстрені засідання майже щодня, приймаючи все нові заходи.

У Чехії ввели обов'язок закривати рот і ніс (з 21 вересня ця вимога діє майже всюди поза домом), з середини жовтня були знову закриті школи і вузи для очного навчання, заклади громадського харчування (крім продажу на винос), кіно і театри, скасовані спортивні заходи, заборонені зустрічі більш шести чоловік (не рахуючи дітей). Ці заходи теж були оголошені на двотижневий термін, з переглядом після його закінчення.