UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міністр ВПС США вважає Росію найбільшою загрозою національній безпеці Сполучених Штатів

Дебора Джеймс закликала всіх членів НАТО витрачати на оборону не менше 2% від ВВП.

Американський міністр ВПС Дебора Джеймс заявила, що Росія є найбільшою загрозою національній безпеці Сполучених Штатів, Вашингтон має наростити свою військову присутність в Європі.

"Я розглядаю Росію в якості найбільшої загрози", - передає слова Джеймс Reuters.

Він підкреслила, що США продовжать ротацію американських винищувачів F-16 у Європі. Також Джеймс висловила своє невдоволення тим фактом, що лише 4 з 28 членів НАТО витрачають 2% ВВП на оборону.

"Це не придумано просто так. Це те, що всі члени НАТО погодилися робити. І всім нам треба цього дотримуватися", - сказала міністр ВПС США.

Раніше генсек НАТО Йенс Столтенберг не раз заявляв, що НАТО і Європейський Союз спільними зусиллями протистоять гібридної війні, розв'язаній Росією, і назвав заяву президента РФ Володимира Путіна про ядерні ракети однією з причин збільшення боєздатності збройних сил НАТО.

24 червня, Столтенберг заявив, що НАТО збільшить угруповання сил швидкого реагування в три рази - угруповання сил швидкого реагування збільшиться до 40 тисяч чоловік.

23 червня, США підтвердили намір розмістити додаткове озброєння у Східній Європі.

22 червня США оголосили про намір надати для сил швидкого реагування НАТО спецназ, розвіддані і високоякісні військові технології з метою не допустити можливі агресивні дії Росії.