UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міністр оборони США заговорив про можливість нових воєн

Він заявив, що під час підготовки пропозицій щодо оборонного бюджету США враховувалася ймовірність нових військових конфліктів.

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що при підготовці пропозицій щодо оборонного бюджету США враховувалися можливості нових воєн, йдеться на сайт Пентагону.

"Міністерство оборони повинно бути готовим до того, щоб йти в ногу з нашими конкурентами... і при необхідності боротися і виграти наступну війну... не останню", - сказав Ллойд Остін.

Бюджет враховує необхідність приділяти все більш серйозну увагу Китаю, в зв'язку з чим на "тихоокеанської ініціативу стримування" передбачено витратити понад $5 млрд.

Міністр зазначив, що він "видав внутрішню директиву", мета якої - "посилити стримування КНР, оживити нашу мережу регіональних союзників і партнерів і прискорити розробку передових можливостей і нових оперативних концепцій".

Крім того, в якості пріоритетних завдань, врахованих при складанні бюджету, Остін назвав "протистояння ворожості з боку Росії, особливо в кіберпросторі".

Він повідомив, що на кібербезпека, операції в кіберпросторі, а також дослідження і розробки в області кібербезпеки передбачено виділення $10 млрд.

Глава Пентагону сказав також, що "з акцентом на космос, протиракетну оборону... наш бюджет також допоможе нам протистояти зростаючому потенціалу балістичних ракет таких країн, як Північна Корея та Іран".

Бюджетом, за словами Остіна, передбачені "інвестиції в гіперзвукових зброю, штучний інтелект, мікроелектроніку, технології 5G, системи космічного базування, суднобудування і ядерну модернізацію". Він зазначив, що на модернізацію ядерної тріади заплановано виділення майже $28 млрд, на дослідження, розробки і випробування в області нових озброєнь - $112 млрд.

Читайте також: У Пентагоні кажуть про важливість підтримки України летальною зброєю

Голова Комітету начальників штатів Збройних сил США генерал Марк Міллі підтвердив важливість військової підтримки України летальним зброєю. Про це він заявив в середу, під час слухань у Комітеті з питань Збройних сил Палати представників США.