UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міністр оборони Німеччини вважає необхідним розмовляти з Москвою з позиції сили

Урсула фон дер Ляйєн захистила плани НАТО щодо модернізації військового арсеналу.

Міністр оборони ФРН Урсула фон дер Ляйєн виступила на захист планів Заходу модернізувати військовий арсенал, про це вона заявила в інтерв'ю німецькій газеті Bild.

"Із позиції сили можна краще говорити з Москвою", - заявила вона.

Погрози Кремля про оновлення атомного арсеналу НАТО повинен зустрічати "тверезою головою і наполегливо простягнутою рукою", впевнена фон дер Ляйєн.

"Ми хочемо мирно уживатися з Росією", - наголосила вона, зазначивши разом із тим на зміну ситуації безпеки, що вимагає прийняття відповідних заходів.

За словами німецького міністра, східноєвропейські країни НАТО потребують захисту з боку альянсу. "Ми не забули, що протягом десятиліть Німеччини також захищала НАТО", - додала фон дер Ляйєн.

У понеділок, 22 червня, міністр оборони США Ештон Картер позитицно оцінив лідерство Німеччини період кризи в Україні. У теж час він закликав її збільшити витрати на оборону.

У березні Німеччина заявила, що вперше майже за 50 років роззброєння планує збільшити витрати на оборону у відповідь на загрози світової нестабільності. У той же час, ключові країни НАТО, навіть всупереч декларованій загрозу міжнародній безпеці через агресію Росії в Україні, навпаки, продовжили скорочувати витрати на оборону.