UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міністр оборони Канади пообіцяв підтримувати безпеку України

Харджит Саджан рішуче налаштований на співпрацю із союзниками.

Канада буде продовжувати вносити вагомий внесок у безпеку і стабільність України і всієї Європи. Про це заявив канадський міністр оборони Харджит Саджан, передає "Укрінформ".

"Канада продовжує робити важливий внесок у захист і безпеку Центральної та Східної Європи. Ми рішуче налаштовані співпрацювати з союзниками, щоб продемонструвати силу і солідарність у відповідь на виклики складного європейського простору безпеки. Канада залишається прихильна підтримці зусиль України зберегти суверенітет, безпеку і стабільність", – сказав Саджан.

Під час останнього візиту в Європу, канадському міністру вдалося обговорити кілька важливих питань оборони і безпеки.

"Зокрема, Харджит Саджан зустрівся з міністром оборони України та підкреслив підтримку Києва у спробі зберегти суверенітет, безпеку і стабільність країни", – пояснили в оборонному відомстві.

Читайте також: Канадські солдати прибули в Східу Європу через посилення боїв в Донбасі - Globe and Mail

На цьому тижні в рамках турне по Європі міністр оборони Канади побував в Україні, Польщі та Німеччині. В Україні він відвідав розташування канадських інструкторів, які навчають українських військових.

Напередодні Канада ввела додаткові економічні санкції проти РФ. У санкційний список включені 10 компаній та п'ять фізичних осіб.

Раніше міністр закордонних справ Канади Стефан Діон заявив, що Оттава підтримуватиме Київ до відновлення українського суверенітету над окупованими територіями.