UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міністр оборони Ізраїля закликає США підтримати конфлікт з "Хезболлою" — Bloomberg

Міністр оборони Ізраїля зустрівся з держсекретарем США на тлі напруженості у відносинах між союзниками.

Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант закликав держсекретаря США Ентоні Блінкена підтримати країну в її конфлікті з "Хезболлою" в сусідньому Лівані. Минулого тижня ізраїльські військові заявили, що оперативне планування наступу в Лівані було схвалено після того, як місяці транскордонних перестрілок між двома сторонами почали загострюватися. США намагаються запобігти повномасштабній війні з підтримуваним Іраном угрупованням бойовиків, яка відкрила б другий фронт у конфлікті з ХАМАС в Газі, повідомляє Bloomberg.

Під час зустрічі з Блінкеном у Вашингтоні Галант "підкреслив важливість того, що США підтримують Ізраїль у цій місії, і її вплив на дії "Хезболли" та Ірану", — йдеться в заяві його офісу, опублікованій сьогодні.

Зустріч відбулася через кілька днів після того, як посол США Амос Хохштейн здійснив останню з кількох поїздок на Близький Схід з метою послабити напруженість у відносинах між Ізраїлем і "Хезболлою", яку Вашингтон, як і ХАМАС, вважає терористичною організацією. Відносини між США та Ізраїлем також демонструють ознаки напруженості через майже дев'ятимісячну війну в Газі.

Високопоставлений американський військовий чиновник попередив 23 червня, що, навіть якщо Вашингтон надасть повну підтримку у війні з "Хезболлою", він не зможе допомогти Ізраїлю проти "Хезболли" в тій же мірі, в якій допоміг перехопити ракети, запущені безпосередньо з Ірану у квітні. 

Читайте також: Ізраїльські війська посилили обстріли по всій території Гази — Reuters

Нагадаємо, що 23 червня Ізраїль заявив, що нещодавно збив безпілотник терористичного угруповання "Хезболла" над регіоном Нижня Галілея. Його збили засобами протиповітряної оборони в районі, де розташований великий завод підрядника компанії Rafael. Крім того, агенство Reuters повідомило, що США "дуже стурбовані" через загрозу повномасштабної війни Ізраїля та Лівану.