UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міністерка закордонних справ Німеччини їде до Гааги, щоб обговорити трибунал над Путіним

Світ повинен притягнути до відповідальності усіх, хто вчиняв воєнні злочини на території України.

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок прибула до Гааги. Однією з головних цілей візиту очільниці німецького МЗС буде обговорення способів притягнення до відповідальності російського президента Владіміра Путіна за вторгнення на територію України. Про це повідомляє DW.

Напередодні зустрічі з представниками Міжнародного кримінального суду Бербок заявила, що Путін у своїй війні проти України порушує засадничі принципи міжнародного права і війна РФ є війною проти справедливості.

"Але міжнародне справо залишається сильним, і наше спільне завдання - забезпечити його виконання і посилювати його вже зараз", — зазначила вона

В МКС вона має зустрітися з президентом суду Пьотром Гофманскі та головним прокурором Карімом Ханом, який, як відомо, вже розслідує дії російських військових в Україні.

Читайте також: Ряд британських політиків виступили за створення спецтрибуналу для Путіна – The Guardian

Нагадаємо, раніше Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок здійснила візит у місто Харків, що розташоване неподалік від лінії фронту війни РФ проти України. Бербок стала першим представником уряду ФРН, що особисто відвідав східну частину України з початку російського повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року.