UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мінфін США заблокував траст, пов'язаний із Сулейманом Керимовим

Ціна питання - $1 мільярд.

Управління контролю за іноземними активами Мінфіну США (OFAC) заблокувало траст Heritage, пов'язаний з російським бізнесменом Сулейманом Керимовим. Про це йдеться у повідомленні на сайті Мінфіну США, повідомляє "Медуза".

Траст, зареєстрований у штаті Делавер, управляє активами Керімова у США, вартість яких перевищує 1 мільярд доларів, вважають у OFAC.

Читайте також: Мінфін США ввів санкції проти наріжного каменю російської оборонки - "Ростеха"

Heritage Trust був створений у липні 2017 року — до того, як Сулейман Керімов потрапив до списку санкцій США. Кошти в нього було заведено через дві іноземні компанії, пов'язані з Керимовим.

Надалі, йдеться у заяві Мінфіну США, ці кошти були інвестовані у великі державні та приватні компанії США та керувалися низкою американських інвестиційних фірм та посередників.

Керімов та його довірені особи, заявили в Мінфіні США, використали підставні компанії, щоб проводити угоди та приховувати при цьому свою причетність до трасту.

Встановити зв'язок Керімова з Heritage Trust вдалося за результатами масштабного розслідування, наголошується у заяві Мінфіну США.

У 2021 році російський Forbes оцінював статки Сулеймана Керімова та його родини в 15,8 мільярда доларів (10 місце у списку найбагатших бізнесменів Росії). Керімов, який обіймає з 2008 року посаду члена Ради Федерації від Дагестану, та члени його сім'ї — основні власники золотопромислової компанії «Полюс».

Під американськими санкціями Керімов перебуває з липня 2018 року. Він потрапив до списку чиновників та бізнесменів, «особливо наближених до Путіна».

Нагадаємо, на початку червня США остаточно конфіскували російську суперяхту Amadea, власником якої вважають Сулеймана Керімова.