UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мінфін США готує нові санкції проти КНДР

Вони будуть схожі на попередні, але охоплять більше число суб'єктів і закриють деякі "лазівки", заявив глава американського Держдепартаменту.

У вівторок міністерство фінансів США анонсує нові санкції проти КНДР. Державний секретар Рекс Тіллерсон заявив про те, що вони будуть схожі на попередні, але охоплять більше число організацій та осіб і закриють деякі "лазівки".

"Вони схожі на санкції, які ми прийняли в минулому. Зараз ми просто розширюємо, охоплюємо більше суб'єктів", - сказав він журналістам у Білому домі.

Тіллерсон відмовився говорити про нові санкції докладніше, хоча зазначив, що США "все ще сподіваються на дипломатію" у вирішенні ситуації на Корейському півострові.

"Ми продовжимо чинити тиск на КНДР, домагаючись приєднання до цієї роботи інших країн, щоб і вони вживали заходів", - заявив глава Держдепартаменту.

Як повідомлялося раніше, президент США Дональд Трамп оголосив про рішення включити Північну Корею до списку країн, які спонсорують тероризм. Трамп заявив, що внесення у список повинно було статися "багато років тому".

Читайте також: У КНДР засудили Трампа до смертної кари за образу Кім Чен Ина - The Guardian

Зараз в американському списку спонсорів тероризму значаться Іран, Судан і Сирія. Іран був включений в список в 1984 році, Судан в 1993, а Сирія в 1979 році. Північна Корея також була в списку з 1988 року, проте в жовтні 2008 року держдепартамент США оголосив про виключення КНДР зі списку, так як вдалося прийти до згоди щодо проведення інспекцій північнокорейських ядерних об'єктів.