UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мігранти намагалися силою прорвати польський кордон: двоє військових постраждали – відео

Близько 70 мігрантів намагалися нелегально потрапити на територію Польщі.

У середу, 15 грудня, близько 30 мігрантів намагалися силою прорватися на територію Польщі. Вони кидали каміння у польських військових. Внаслідок агресивних дій двоє військових постраждали, інформує Польська прикордонна служба в Twitter.

За минулу добу, польський кордон намагалася нелегально перетнути 71 особа.

"На відрізку кордону, що охороняється прикордонною заставою у Черемсі, кордон намагалася силою перетнути 31 особа; на відрізку, що охороняється прикордонною заставою у Наревці, йдеться про 20 осіб; а в зоні відповідальності прикордонників у Новому Дворі - 11 осіб", – зазначили польські прикордонники.

Міністерство оборони Польщі заявило, що схема дій мігрантів схожа на попередні.

Повідомляється, що мігранти використовують дерев’яну кладку, кидають її на колючий дріт та намагаються через неї потрапити на територію Польщі.

Дії нелегальних мігрантів відбувалися під контролем білоруських спецслужб. 

Речник міністра-координатора польських спецслужб Ян Жарин заявив, що у листопаді під час масової атаки мігрантів на польсько-білоруському кордоні біля пропуску Брузги-Кузниця, був присутній генерал-майор, заступник голови Прикордонної служби Білорусі Роман Подлиньов.

Читайте також: Понад 80 мігрантів намагалися силою прорвати польсько-білоруський кордон

Докладніше про те, як режим Лукашенка використовує міграційну кризу, читайте у статті Олександра Шевченка «Лукашенко проти Європи: кривава гра на витривалість» у ZN.UA.