UA / RU
Підтримати ZN.ua

Microsoft збирається купити TikTok. Трамп Не проти

Переговори між Microsoft і китайською компанією ByteDance тривають.

Компанія Microsoft веде переговори з китайською ByteDance щодо покупки сервісу коротких відео TikTok. Про хід переговорів американська компанія повідомила в понеділок, 3 серпня.

Після того, як гендиректор Microsoft Сатья Наделл поспілкувався з президентом США Дональдом Трампом, було прийнято рішення продовжувати переговори.

У Microsoft пообіцяли завершити їх не пізніше 15 вересня - саме в цей день закінчується термін ультиматуму, який Трамп висунув TikTok: або китайці продадуть сервіс американській компанії, або соцмережу заблокують у США.

Microsoft також розраховує на продовження діалогу з урядом і президентом.

У корпорації запевнили, що після зміни власника операційна модель TikTok буде прозорою, а всі особисті дані американських користувачів зберігатимуться в США.

Трамп уже заявив, що підтримує угоду за участю Microsoft або якоїсь іншої "дуже американської і дуже безпечної компанії". Якщо цього не станеться, він обіцяє ввести санкції проти TikTok і заблокувати китайську соцмережу в США, передає The New York Times.

Читайте також: У США вживуть заходів щодо китайських додатків TikTok і WeChat

Напередодні Трамп пообіцяв підписати указ про заборону китайської соцмережі TikTok у США.

У Білому домі вже повідомляли про підготовку санкцій проти китайських програмних продуктів TikTok і WeChat. Вони можуть ставити загрозу національної безпеки США, так як зареєстровані в КНР компанії зобов'язані надавати будь-яку запитувану інформацію уряду і спецслужбам. Таким чином, вони можуть отримати необмежений доступ до даних будь-якого користувача китайських соцмереж.