UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Ми б сказали про це ВООЗ": відомо, у якій країні не зафіксовано COVID-19

Перед цим влада Туркменістану заборонили використовувати слово "коронавірус" державним ЗМІ та МОЗ.

У Туркменістані досі не зафіксовано жодного випадку інфікування новим коронавірусом. Про це заявив міністр закордонних справ Туркменістану Рашид Мередов на брифінгу "Розвиток системи охорони здоров'я Туркменістану та міжнародне співробітництво", повідомляє Arzuw News.

"Якщо був би у Туркменістані хоча б один зареєстрований випадок (COVID-19 - ред.), ми в першу чергу сказали б про це нашим міжнародним партнерам, Всесвітній організації охорони здоров'я. Ми несемо відповідальність за ті зобов'язання, які взяли на себе як член ООН, як країна з постійним нейтралітетом, визнаним ООН ще 25 років тому. Тому, ми нічого не приховуємо, ми відкриті", - заявив Мередов.

Нагадаємо, влада Туркменістану заборонили використовувати слово "коронавірус" державним ЗМІ та Міністерству охорони здоров'я, яке поширює інформаційні брошури в лікарнях, школах і на підприємствах.

За даними місцевих журналістів, цивільна поліція може затримати людей, які носять медичні маски або говорять про коронавірус COVID-19 на вулиці.

У RSF заявили, що відповідними діями Туркменістан наражає на небезпеку своїх громадян і посилює авторитаризм.

Туркменістан посідає останнє місце в рейтингу Всесвітньої свободи преси RSF за 2019 рік. Країна є однією з найбільш закритих у світі. Уряд Туркменістану контролює всі ЗМІ і продовжує посилювати переслідування тих, хто передає інформацію медіа, які працюють за межами Туркменістану.

Населення Туркменістану має дуже обмежений і односторонній доступ до інформації про епідемію коронавірусу. За даними влади, в країні до цих пір не було виявлено жодного випадку зараження.