UA / RU
Підтримати ZN.ua

Meta блокує Russia Today та інших пропагандистів у Facebook — Reuters

Також російських пропагандистів заблокують в Instagram та WhatsApp.

Власник соцмережі Facebook Meta оголосив про блокування RT (Russia Today), "Россия Сегодня" та інших російських державних медіамереж. У компанії стверджують, що ці видання використовували обманну тактику для проведення таємних операцій впливу, повідомляє Reuters.

Також обмеження стосуватимуться й інших соцмереж платформи, Instagram та WhatsApp. Блокування доступу для російських пропагандистів розпочнеться найближчими днями. 

Читайте також: США ввели санкції проти російського пропагандиста Кісєльова

"Після ретельного розгляду ми розширили наші поточні заходи проти російських державних ЗМІ. "Россия Сегодня", RT та інші пов’язані організації тепер заборонені в наших додатках у всьому світі через іноземне втручання", — заявили у Meta.

Раніше США запровадили санкції проти RT та її головної редакторки Маргарити Сімоньян. Пропагандистів звинувачують у намаганні вплинути на хід виборів президента Сполучених Штатів. 

Нагадаємо, американський Мінʼюст звинувачує двох співробітників Russia Today у виділенні майже 10 мільйонів доларів на створення дружнього до Кремля контенту. Вони спонсорували консервативних блогерів, які знімали англомовні відео з метою посіяти розбрат серед американців з ряду питань, таких як війна в Україні.