UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мешканка Японії встановила рекорд довгожительства

Новою найстарішою жінкою Землі визнана японка Кане Танака.

© guinnessworldrecords.com
© guinnessworldrecords.com
© guinnessworldrecords.com
© guinnessworldrecords.com

Найстарішою мешканкою Землі офіційно визнана японка Кане Танака, якій сьогодні виповнилося 116 років та 66 днів. Офіційна церемонія вручення сертифіката від Книги рекордів Гіннеса відбулася 9 березня в будинку престарілих міста Фукуока, де проживає жінка. Танаці вручили сертифікат і коробку шоколадних цукерок.

Наголошується, що Танака народилася 2 січня 1903 року. Вона була сьомою дитиною в сім'ї. Під час Другої світової війни вона втратила близьких - її чоловік і старший син загинули на фронті. Всього у жінки четверо дітей, у тому числі одна прийомна дитина. З 2005 року Танака живе у будинку престарілих в Фукуоці. Японка рано встає, любить грати в настільні ігри. У віці 103 роки вона пережила операцію з видалення ракової пухлини. З тих пір серйозні хвороби її не турбували.

Титул найстарішого чоловіка планети на сьогодні вільний. Найстаріший чоловік планети, японець Масадзо Нонака помер 20 січня 2019 року в віці 113 років 179 днів.

Колишня рекордсменка, також японка, Тійо Міяко, померла в липні минулого року у віці 117 років. Абсолютний документально зафіксований рекорд довгожительства належить француженці Жанні-Луїзі Кальман, яка дожила до 122 років. Втім, вчені останнім часом заперечують цю цифру.