UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мешканка Нідерландів оновила "віковий" рекорд видужалих від коронавірусу

У світі від COVID-19 вилікувалися вже декілька людей, старших за 100 років.

У Нідерландах встановлено новий рекорд одужання від коронавірусу COVID-19 людини, старшої за 100 років. Корнелія Рас лікувалася в лікарні із середини березня, і все ж змогла впоратися з хворобою у свої 107 років, повідомляють місцеві ЗМІ з посиланням на представника Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Таким чином, Рас стала найстарішою людиною у світі, яка здолала COVID-19. До неї це вдавалося зробити її співвітчизникам віком від 100 до 103 років, італійцеві з міста Ріміні (101 рік) та жителю американського штату Орегон (104 роки).

Мешканка Нідерландів заразилася під час церковної служби, у лікарні жінка провела кілька тижнів, і була виписана в понеділок, 6 квітня. За словами представниці ВООЗ, поки що організація не отримувала будь-яких даних про більш літніх пацієнтів, які одужали.

Читайте також: В Польщі зафіксували антирекорд по кількості смертей від коронавірусу

Як повідомляє Всесвітня організація охорони здоров'я, Європа наближається до піку епідемії коронавірусу. Фахівці відзначають ознаки стабілізації ситуації в Італії, найбільш інфікованому регіоні Європи. Там зафіксовано найменшу кількість випадків зараження упродовж останніх двох тижнів.

Найбільшими центрами епідемії коронавірусу залишаються США, Італія й Іспанія. Станом на ранок 9 квітня в усьому світі зафіксовано 1 502 618 випадків захворювання на COVID-19, з них 89 733 летальних, 339 775 людей одужали.

Раніше вчені університету Міннесоти за допомогою рентгенівської кристалографії пояснили високу заразність коронавіруса.