UA / RU
Підтримати ZN.ua

Меркель заявила про незворотність процесу Brexit

Меркель привітала план проведення вересневого саміту ЄС без участі Лондона.

Канцлер ФРН Ангела Меркель вважає процес Brexit (вихід Великобританії з Євросоюзу) незворотнім. "Все знову повернути неможливо", - сказала Меркель під час саміту ЄС у Брюсселі 28 червня.

Політик також привітала план проведення вересневого саміту ЄС без участі Великобританії.

В цей же день виступаючи в Бундестазі, Меркель заявила, що "зараз варто подивитися вперед і зробити все для того, щоб зробити правильні висновки і в підсумку прийняти всі необхідні рішення". Вона зазначила, що ЄС досить сильний для того, щоб впоратися з наслідками Brexit.

"Повинна бути і буде відчутна різниця щодо того, чи хоче країна бути частиною сім'ї Європейського Союзу чи ні. Хто хоче вийти з цієї сім'ї, той не може розраховувати на те, що таким чином позбавиться від усіх зобов'язань і що привілеї, тим не менш, залишаться", - сказала канцлер Німеччини.

Раніше Меркель зазначила, що новому британському кабінету необхідно дати час на підготовку, однак цей процес не можна затягувати нескінченно довго, оскільки це може виявитися заразливим і згубним для організації, яка переживає цілий ряд економічних і політичних труднощів. Президент Франції Франсуа Олланд і прем'єр-міністр Італії Маттео Ренці погодилися з цією заявою.

Читайте також: Після Brexit світовий ринок акцій за дві сесії втратив рекордні $ 3 трлн

Нагадаємо, прихильники так званого Brexit перемогли у Великобританії за результатами референдуму про збереження членства країни в Євросоюзі. За вихід з ЄС проголосували 51,9% (17 410 742 громадян), тоді як за збереження членства 48,1%. (16 141 241 громадян).

Після появи попередніх результатів британський фунт впав до мінімуму за 30 років. Падіння британської валюти виявилося серйознішим, ніж під час кризи 2008 року.

Більше про Brexit, його причини і можливі наслідки для України читайте на DT.UA у спецпроекті"Brexit. Піти не попрощавшись".