UA / RU
Підтримати ZN.ua

Меркель запропонувала допомогу у вирішенні конфлікту США та Ірану

Канцлер закликала країни врегулювати конфлікт мирним шляхом.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель закликала Сполучені Штати Америки та Іран вирішити конфлікт мирним шляхом. Про це вона повідомила в суботу, 22 червня, пише DW.

При цьому Меркель запевнила, що готова особисто допомогти врегулювати кризу.

"Я кажу, що для цього потрібно не просто плекати надію, а потрібно проводити максимально серйозну роботу. На мою думку, має бути політичне рішення", - заявила вона.

Також Меркель розповіла, що під час саміту G20, який пройде в японській Осаці, буде піднято питання про врегулювання кризи між Вашингтоном і Тегераном.

Раніше США ввели санкції проти Тегерана через його ракетну програму. Адміністрація Трампа обіцяє і надалі "агресивно протидіяти спробам Ірану дестабілізувати Близький Схід". Також США скликали на 24 червня термінове засідання Ради безпеки ООН щодо Ірану.

Напруга між двома країнами посилилася у зв'язку з атаками проти нафтових танкерів у регіоні. 13 червня два танкери були атаковані в Оманській затоці, після чого вони загорілися. З кораблів було евакуйовано 44 людини. Імовірно, при атаці використовувалися міни або торпеди. Державний секретар Майк Помпео поклав відповідальність за напад на танкери на Тегеран. Іран ці звинувачення відкидає.