UA / RU
Підтримати ZN.ua

Меркель заявила про світ без лідерства США

Канцлер відзначила, що війська Сполучених Штатів допомагають захищати не тільки Німеччину і європейську частину НАТО, але також американські інтереси.

Країни Європи повинні задуматися над новою реальністю, в якій США можуть не прагнути до ролі світового лідера, як це було раніше. Про це повідомила канцлер Німеччини Ангела Меркель в інтерв'ю європейським газетам, передає The Guardian.

За словами Меркель, європейці виросли зі знанням того, що Сполучені Штати прагнуть бути світовою державою. "Якби США зараз захотіли перестати виконувати цю роль з власної волі, нам би треба було дуже серйозно задуматися над цим", - додала вона.

Меркель також прокоментувала заяви президента США Дональда Трампа, який раніше повідомив про своє рішення скоротити американський контингент в Німеччині.

Читайте також: Меркель розглядає питання про заходи у відповідь ЄС, якщо США введуть санкції проти "Північного потоку-2" - Bloomberg

Відзначимо, що Німеччина прийме відповідні заходи, в разі якщо США розширять санкції проти газопроводу Північний потік-2, щоб повністю заморозити його. Адміністрація канцлера Німеччини Ангели Меркель хоче закликати Євросоюз до скоординованих дій, розповіли агентству двоє німецьких чиновників. У міністерстві економіки Німеччини відзначають, що нові санкції проти газопроводу "Північний потік-2" можуть вдарити по німецьким і європейським компаніям і банкам, а також державним установам.