UA / RU
Підтримати ZN.ua

Меркель прогнозує кілька найскладніших тижнів з початку пандемії, але сподівається на вакцинацію

Нові мутації коронавірусу викликають в Берліні тривогу

Федеральна канцлерка Німеччини Ангела Меркель розповіла про те, що у її уряду має надію на те, що поширення COVID-19 нарешті вдасться взяти під контроль. Але Меркель прогнозує, що майбутні кілька тижнів, ймовірно, стануть найскладнішими з моменту початку пандемії, розповіли в німецькому уряді.

Вона додала, що як вплинуть на рівень заражуваність різдвяні та новорічні свята, сказати поки неможливо.

«Лікарі та медперсонал у багатьох лікарнях працюють на межі перевантаження... І те, що ми чуємо про мутації вірусу, також не зменшує занепокоєння - навпаки, збільшує його», - сказала Меркель (цитата за РБК).

Першочерговим завданням Німеччини є зниження числа заражень до того рівня, який був у Німеччині влітку-восени 2020 року, додала Меркель. Це дозволить медикам відстежувати окремі зараження і розривати ланцюжки поширення вірусу на ранній стадії.

2 листопада Німеччина оголосила про часткову зупинку виробництва по всій країні, закривши ресторани, бари, розважальні та спортивні споруди. Це не призвело до зниження числа заражень, і поточний локдаун, в результаті якого були закриті другорядні магазини і школи, а також обмежилися соціальні контакти, почався 16 грудня. Спочатку карантин мав тривати до 10 січня, але його продовжили, принаймні, до 31 січня.