UA / RU
Підтримати ZN.ua

Меркель почала свою останню зустріч з Путіним в якості канцлера Німеччини: про що говоритимуть

Після Москви Меркель вилетить до Києва

Федеральна канцлерка Німеччини Ангела Меркель прилетіла в Москву і вже почала свою зустріч з президентом Росії Владіміром Путіним. Для Меркель ця зустріч буде останньою з господарем Кремля в ролі глави німецького уряду. 67-річна канцлерка ФРН після загальних виборів у вересні покине свій пост.

На початку зустрічі Путін назвав Німеччину "одним з основних партнерів Росії". Меркель відповіла, що у країн є розбіжності, але вони мають намір підтримувати контакт.

"Я впевнений, що це буде не тільки прощальний візит, пов'язаний з вашим рішенням не обиратися далі як федерального канцлера, а й візит, наповнений серйозним, діловим змістом", - цитує Путіна Кремль.

Згідно з повідомленням Кремля, Меркель сказала, що хоче обговорити ситуацію в Афганістані, Лівії, двосторонні відносини Німеччини і Росії, а також стан громадянського суспільства в Росії.

"Не дивлячись на те що у нас є розбіжності, добре, що ми говоримо один з одним", - сказала Меркель.

У переговорах беруть участь глава МЗС РФ Сергій Лавров і помічник президента Юрій Ушаков, речник уряду ФРН Штеффен Зайберт і керівник групи зовнішньої політики та політики безпеки відомства федерального канцлера Ута Крістіна Байнхофф.