UA / RU
Підтримати ZN.ua

Меркель, Джонсон і Курц закликали негайно звільнити Навального

Політики заявили, що в Росії продовжують порушувати права людини.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель, прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон, канцлер Австрії Себастьян Курц закликали звільнити політика Олексія Навального, якого суд відправив до в'язниці. Політики почали вимагати припинити насильство проти протестувальників у Росії. Офіційний представник німецького уряду Штеффен Зайберт, глава британського уряду і канцлер Австрії повідомили про це на своїх сторінках в Twitter.

«Вирок Олексію Навальному далекий від стандартів правових держав», - вважає канцлер.

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон заявив, що рішення російського суду щодо Навального є боягузтвом, і також закликав негайно звільнити опозиціонера. Негайного звільнення Навального зажадав і канцлер Австрії Себастьян Курц.

Джонсон назвав рішення Навального повернутися в Росію після отруєння «воістину сміливим і самовідданою вчинком».

«Навпаки, сьогоднішня ухвала було чистою боягузтвом і не відповідало основним стандартам правосуддя. Олексій Навальний повинен бути негайно звільнений », - написав він у Twitter.

Курц заявив про неприпустимість вироку опозиціонеру.

«Я вимагаю його негайного звільнення і припинення насильства проти мирних демонстрантів», - написав канцлер в Twitter.

Читайте також: Рішення відправити Олексія Навального до в'язниці - цинізм і порушення законності Латвія виступила за звільнення опозиціонера

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав міжнародне співтовариство адекватно відреагувати на дії російської влади, які продовжують порушувати права людини. На тлі масових затримань учасників акцій протесту в РФ і винесення вироку опозиціонеру Олексію Навальноому глава МЗС вказав на необхідність введення додаткових санкцій проти Кремля.