UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мер Парижа буде судитися з Fox News за шкоду іміджу міста

Керівництво телеканалу вже вибачилося перед французами та англійцями, але мер Парижу Анна Ідальго не має наміру прощати журналістів.

Влада Парижу обурена ефіром американського телеканалу Fox News, в якому експерт з проблем тероризму та ісламського екстремізму Стівен Емерсон стверджував, що в Парижі та в інших містах Франції існують райони, куди не заходять немусульмани - так звані "no-go zones".

Особливо болісно цей ефір сприйняла емоційна мер Парижа - Анна Ідальго, яка вважає, що імідж гарного "місто любові" зіпсований цим репортажем.

"Честь Парижу була сплюндрована, імідж міста зганьбили", - заявила градоначальниця в бесіді з CNN.

Крім розповідей про небезпечні місцях для немусульман у Франції, експерт Стівен Емерсон торкнувся і Великобританії, розповівши в інтерв'ю Fox News про британський Бірмінгем, який нібито є повністю мусульманським та куди бояться заходити християни.

Телеканал порушив редакційну політику та не піддав сумніву заяви цього експерта, прес-служба телеканалу вже вибачилася за цей репортаж перед французької і британської сторонами.

Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон менш емоційно відреагував на репортаж, ніж мер Парижу та публічно назвав експерта "ідіотом".

Читайте також: П'ятеро росіян затримані у Франції за звинуваченням у підготовці теракту

Неточності репортажів та відверта дезінформація російських ЗМІ змусила західних політиків вжити заходів. 19 січня в Євросоюзі прийняли рішення про розробку питання боротьби з пропагандою Росії.